اسرائیل از ادامه عملیات در بیمارستان شفا و کشته شدن ۵۰ شبه‌‎نظامی حماس خبر داد

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۲۹

ارتش اسرائیل روز سه‌شنبه ۲۹ اسفند اعلام کرد نیروهای این کشور در عملیات اخیر خود در بیمارستان شفا در شهر غزه، بیش از ۵۰ شبه‌نظامی حماس را از پا درآوردند. حدود ۱۸۰ مظنون به ارتباط با گروه حماس در جریان این عملیات دستگیر شده‌اند.

عملیات ارتش اسرائیل در بیمارستان شفا از صبح دوشنبه ۲۷ اسفند آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

اسرائیل می‌گوید حماس از اماکن غیرنظامی مانند مدارس، مساجد، بیمارستان‌ها و ساختمان‌های مسکونی برای پیش‌برد اهداف تروریستی خود استفاده می‌کند.

وب‌سایت خبری تایمز اسرائیل از تداوم درگیری‌ها در دیگر نقاط نوار غزه خبر داد.

بر اساس این گزارش، چندین عضو حماس بر اثر حملات اسرائیل در مرکز غزه در ۲۴ ساعت گذشته کشته شدند.

نظامیان اسرائیلی مواضع حماس را در منطقه القراره در حومه خان‌یونس در جنوب غزه هدف قرار دادند.

در جریان درگیری‌ها در شمال غزه در روز سه‌شنبه ۲۹ اسفند، یک سرباز اسرائیلی به نام سباستین حایون جان خود را از دست داد.

حایون از فرماندهان تیپ زرهی ۴۰۱ ارتش اسرائیل بود و ۵۱ سال داشت.

بدین ترتیب شمار نیروهای اسرائیلی کشته شده از زمان آغاز عملیات زمینی ارتش این کشور در غزه به ۲۵۱ نفر افزایش یافت.

ادامه مذاکرات آتش‌بس در دوحه

ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر اعلام کرد هر چند دیوید بارنیا، رییس موساد، دوحه را ترک کرده است اما مذاکرات درباره برقراری آتش‌بس میان حماس و اسرائیل همچنان در این کشور ادامه دارد.

تایمز اسرائیل نیز خروج رییس موساد از دوحه را تایید کرد و نوشت هیاتی متشکل از مقام‌های اطلاعاتی اسرائیل همچنان در این شهر حضور دارند.

این وب‌سایت خبری به نقل از یک مقام اسرائیلی نوشت گفت‌وگوهای دوحه ممکن است دست‌کم دو هفته به طول بینجامد زیرا هیات‌های مذاکره‌کننده برای برقراری ارتباط با رهبران حماس در غزه با مشکلاتی روبه‌رو هستند.

هم‌زمان قطر هشدار داد هر گونه عملیات نظامی اسرائیل در رفح در جنوب نوار غزه، مانع دست‌یابی به توافق آتش‌بس خواهد بود.

بیش از یک میلیون آواره فلسطینی برای در امان ماندن از خشونت‌‍‌ها در نقاط مختلف غزه، در رفح پناه گرفته‌اند.

هشدار آمریکا به لبنان درباره احتمال وقوع جنگ در صورت ادامه حملات حزب‌الله

شبکه خبری العربیه گزارش داد واشینگتن از بیروت خواسته است برای کاهش تنش‌ها در مرز لبنان و اسرائیل، تعداد زیادی سرباز در این منطقه مستقر کند.

آمریکا همچنین به اطلاع لبنان رسانده است در صورت ادامه تحرکات حزب‌الله، نمی‌تواند از پاسخ اسرائیل و وقوع جنگ علیه لبنان جلوگیری کند.

در هفته‌های اخیر، آتش‌باری متقابل در مرز لبنان و اسرائیل شدت گرفته است.

بسیاری از مناطق شمالی اسرائیل در نزدیکی مرز لبنان در پی آغاز مناقشه کنونی و حملات حزب‌الله به اسرائیل در حمایت از حماس، تخلیه شده‌اند.

هشدار سازمان ملل درباره استفاده اسرائیل از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی

ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد هشدار داد اقدام اسرائیل در ادامه اعمال محدودیت‌ علیه ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، می‌تواند به منزله استفاده از گرسنگی به عنوان یک سلاح جنگی در نظر گرفته شود.

تورک تاکید کرد استفاده ابرازی از گرسنگی در منازعات یک «جنایت جنگی» به شمار می‌رود.

این اظهارات یک روز پس از آن مطرح شدند که سازمان ملل در گزارشی هشدار داد ساکنان شمال نوار غزه در آستانه قحطی قریب‌الوقوع قرار دارند.

بر اساس گزارش «طبقه‌بندی یکپارچه سطح امنیت غذایی» (آی‌پی‌سی)، حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از فلسطینیان در سراسر غزه، از نظر دسترسی به مواد غذایی در «شرایطی فاجعه‌بار» به سر می‌برند.

کودکان فلسطینی در صف دریافت غذا در رفح، جنوب غزه، ۱۶ بهمن

مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشینگتن با هدف اجتناب از رویارویی نظامی مستقیم

مرکز پژوهشی و تحلیلی «صوفان» در گزارشی اعلام کرد ایران و آمریکا «به صورت فعالانه و مستمر» در تلاش هستند تا از گسترش تنش‌ها در منطقه و رویارویی نظامی مستقیم میان دو کشور جلوگیری کنند.

بر اساس این گزارش، تهران و واشینگتن از طریق اقدامات خود و مذاکرات غیرمستقیم، این پیام را به طرف مقابل مخابره کرده‌اند که تمایلی به رویارویی مستقیم ندارند.

در گزارش صوفان آمده است که جمهوری اسلامی با هدف جلوگیری از وقوع جنگ با ایالات متحده، کوشیده است تا فعالیت گروه‌های نیابتی خود را در لبنان، عراق و سوریه تحت کنترل درآورد اما این راهبرد در برابر حوثی‌های یمن نتیجه‌ای در بر نداشته است.

این گزارش به اقدام اخیر واشینگتن در تمدید معافیت عراق از تحریم‌های بین‌المللی برای واردات برق از ایران پرداخت و نوشت بر خلاف دفعات پیشین، معافیت فعلی به جمهوری اسلامی اجازه می‌دهد به پول حاصل از فروش برق به عراق دسترسی داشته باشد.

بر اساس این گزارش، این اقدام می‌تواند به تلاشی از سوی آمریکا با هدف متقاعد کردن جمهوری اسلامی برای تحت فشار گذاشتن حوثی‌ها و کاهش تنش‌ها در دریای سرخ تعبیر شود.

از زمان آغاز مناقشه حماس و اسرائیل، حوثی‌های یمن، از گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی، با حمله به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن، امنیت دریانوردی را در منطقه به خطر انداخته‌اند.

پیش از این روزنامه فایننشال تایمز گزارش داده بود تهران و واشینگتن در ماه ژانویه در عمان بر سر حملات حوثی‌های یمن در دریای سرخ با یکدیگر به صورت غیرمستقیم و مخفیانه مذاکره کردند.

امیر‌سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه در نامه‌ای به شورای امنیت اعلام کرد حکومت ایران در انتقال سلاح به حوثی‌های یمن دست ندارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها