حکم حبس هستی امیری و ضیا نبوی اجرا شد

شنبه ۱۴۰۳/۰۱/۱۸

هستی امیری و ضیا نبوی، دو فعال دانشجویی، روز شنبه ۱۸ فرودین برای تحمل یک سال حبس به زندان اوین منتقل شدند. این دو دانشجوی دانشگاه طباطبایی به دلیل حضور در تجمع اسفند ۱۴۰۱ دانشجویان در اعتراض به حملات شیمیایی و مسموم‌ کردن سریالی دانش‌آموزان در مدارس، به حبس محکوم شده بودند.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، ماموران اجرای احکام زندان اوین در زمان اجرای حکم ضیا نبوی به او گفته‌اند یک سال حبس تعلیقی پیشین او همراه با حبس تازه‌اش اجرا می‌شود و این فعال دانشجویی باید دو سال را در زندان سپری کند.

پرونده امیری و نبوی پس از تجمع اعتراضی ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ دانشجویان دانشگاه «علامه طباطبایی» در اعتراض به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان علیه آن‌ها گشوده شد.

این دو فعال دانشجویی اواسط مرداد ۱۴۰۲ با حکم ایمان افشاری، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» هر کدام به یک سال زندان محکوم شدند.

حکم آن‌ها در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.

در پرونده امیری علاوه‌ بر اعتراض دانشجویان به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان، مواردی از جمله دیدار او با خانواده‌ نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و مواضعش در دفاع از حق حیات و مخالفت با مجازات اعدام نیز به چشم می‌خورد.

قاضی پرونده برای محکومیت ضیا نبوی نیز علاوه بر حضور او در تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه طباطبایی به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان، به نوشته‌هایش در حمایت از خیزش سراسری ۱۴۰۱ استناد کرده بود.

پس از احضار این دانشجویان برای تحمل حبس، بیش از ۱۰۰ تن از دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه «علامه طباطبایی» تهران در بیانیه‌ای به احکام صادر شده علیه آن‌ها اعتراض کردند.

این دانشجویان و دانش‌آموختگان در بیانیه خود با اشاره به اینکه اخبار مسمومیت‌های زنجیره‌ای در مدارس دخترانه همچنان گاه به گاه شنیده می‌شود، نوشتند: «مسمومیت‌های زنجیره‌ای در مدارس دخترانه نشان از اراده‌‌ای دارد که نه تنها با کسانی که امنیت مدارس دخترانه را مورد مخاطره قرار داده و در فضا رعب و وحشت ایجاد کرده، برخورد نمی‌کند که معترضان به این روند را هم سرکوب می‌کند.»

حملات شیمیایی به مدارس دخترانه از آذر ۱۴۰۱ آغاز شد و صدها مدرسه و هزاران دانش‌آموز را درگیر کرد.

جمهوری اسلامی در ماه‌های آغازین، حملات شیمیایی به مدارس را انکار کرد و سپس با تقلیل ماجرا، دانش‌آموزان را مقصر این مسموم‌سازی‌ها خواند و از سوی دیگر فشار بر رسانه‌ها و فعالان مدنی را برای جلوگیری از اطلاع‌رسانی در این زمینه افزایش داد.

ضیا نبوی از فعالان سرشناس جنبش دانشجویی در دهه ۸۰ است که مدت‌ها به دلیل «ستاره‌دار» بودن از تحصیل محروم ماند.

نبوی سال ۱۳۸۸ بازداشت و حدود هشت سال را در زندان گذراند.

هستی امیری نیز پیش از این به دلیل فعالیت‌های مدنی خود از جمله فعالیت‌هایش برای لغو حکم اعدام و شرکت در مراسم هشتم مارس، روز جهانی زنان، سابقه بازداشت و زندانی شدن داشته است.

امیری آخرین‌ بار در بهمن‌ ۱۴۰۱ پس از گذراندن دوران محکومیت یک سال حبس خود از زندان آزاد شده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
کامبوج ۴۵ سال بعد: بخش اول
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها