الاخبار: اسرائیل احتمالا اواخر خرداد به لبنان حمله می‌کند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۵

روزنامه الاخبار نزدیک به حزب‌الله لبنان، از احتمال حمله قریب‌الوقوع و گسترده اسرائیل به این کشور خبر داد و نوشت در روزهای اخیر پیام‌هایی از مجاری دیپلماتیک مانند بریتانیا درباره این تهدیدها به بیروت رسیده است. در روزهای اخیر حملات حزب‌الله و اسرائیل به خاک یکدیگر شدت گرفته است.

الاخبار روز سه‌شنبه ۱۵ خرداد در گزارشی نوشت به دنبال پیشنهاد آمریکا برای توقف جنگ در غزه و تشدید تنش‌ها در مرزهای جنوبی لبنان، پیام‌های دیپلماتیکی به بیروت رسیده که از تهدید اسرائیل به حمله‌ای قریب‌الوقوع خبر می‌دهند.

این رسانه به نقل از منابعی ناشناس، نوشت اغلب نمایندگان بین‌المللی و به‌طور ویژه بریتانیایی‌ها، نگرانی خود را از جدی بودن تهدید اسرائیلی‌ها ابراز کرده‌اند.

بریتانیا گفت این حمله احتمالی اواسط ژوئن (اواخر خرداد) انجام می‌گیرد و توصیه کرد تدابیر امنیتی و تدارکاتی لازم برای جنگی که محدوده و مدت زمانش نامشخص است، پیش‌بینی شود.

بلومبرگ هشتم اردیبهشت ماه گزارش داده بود نیروهای ارتش اسرائیل خود را برای یک جنگ بالقوه تمام‌عیار و همه‌جانبه با گروه شبه‌نظامی حزب‌الله تحت حمایت جمهوری اسلامی در لبنان آماده می‌کنند.

این خبرگزاری در گزارشی به نقل از ارتش اسرائیل نوشته بود این کشور به دنبال توسعه اقداماتی برای مقابله با تهدیدهاست؛ از جمله آموزش نظامی اضافی برای نیروهای زمینی، دریایی و هوایی در شمال اسرائیل.

سی‌ان‌ان نیز دهم اسفند ۱۴۰۲ از نگرانی مقام‌های آمریکایی درباره تداوم حملات حزب‌الله به مرز شمالی اسرائیل خبر داده و گزارش کرده بود اگر تلاش‌های دیپلماتیک نتواند در این زمینه اثر بگذارد، اسرائیل احتمالا اواخر بهار یا اوایل تابستان سال ۱۴۰۲ تهاجمی زمینی را به لبنان آغاز خواهد کرد.

ولید جنبلاط، رییس پیشین حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان گفت که در سفر اخیرش به دوحه، پایتخت قطر، از نگرانی قطری‌ها درباره اهداف اسرائیل نسبت به لبنان آگاه شده است.

به گفته او، مقامات قطری معتقد بودند با وجود تلاش‌‌های آمریکا برای رسیده به توافق، «اسرائیل خواهان آتش‌بس در غزه نیست».

درگیری‌ها در غزه

الاخبار در گزارش خود نوشت پیش از اینکه جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، پیشنهاد اسرائیل را برای توقف جنگ در غزه و توافق تبادل اسرا اعلام کند، نبیه بری، رییس پارلمان لبنان، با آموس هوخشتاین، مشاور امنیت انرژی کاخ سفید تماس گرفت که این تماس حدود ۴۰ دقیقه طول کشید.

هوخشتاین در این تماس گفت دولت آمریکا بر «تکمیل مذاکرات برای دست‌یابی به راه‌حل» میان اسرائیل و حزب‌الله اصرار دارد و تلاش می‌کند تا در غزه آتش‌بس حاصل شود.

این مقام آمریکایی گفت: «زمانی که این اتفاق بیفتد، مذاکرات را بر سر موارد مختلفی آغاز می‌کنیم که پیش از این در جریان بود اما هنوز توافقی بر سرشان نشده است.»

به گفته الاخبار، این تماس نبیه بری را متعجب کرد چرا که هوخشتاین «به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم» اشاره‌ای به پیشنهاد اسرائیل برای آتش‌بس و توقف جنگ در غزه نکرد. در حالی‌ که منابع آگاه معتقدند خوش‌بینی آمریکایی‌ها به این توافق، به دلیل رفتار اسرائیلی‌ها از بین رفته است.

آمریکا روز دوشنبه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را برای آتش‌بس در غزه به شورای امنیت ارائه کرد که از پیشنهاد بایدن برای پایان دادن به جنگ حماس و اسرائیل حمایت می‌کند.

هم‌زمان، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گفت او از نابودی حماس به عنوان یکی از اهداف جنگ غزه عقب‌نشینی نکرده و از بین بردن این گروه «بخشی» از توافق‌نامه پیشنهادی آتش‌بس است.

یک روز پس از این سخنان و در پانزدهم خرداد، فولکر تورک، کمیسر عالی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مجددا خواستار پایان دادن به افزایش شدید درگیری‌ها در کرانه باختری و پاسخگویی درباره مرگ بیش از ۵۰۰ فلسطینی از سوی نیروهای امنیتی اسرائیل و شهرک‌نشینان شد.

وزارت بهداشت غزه زیر نظر حماس در همین روز اعلام کرد شمار فلسطینیان کشته‌شده در جنگ غزه به ۳۶ هزار و ۵۵۰ نفر رسیده است.

الاخبار پیش‌بینی کرد امروز (۱۵ خرداد) یک هیات اسرائیلی برای اعلام موضع این کشور در مورد آخرین پیشنهاد آتش‌بس و توافق آزادی گروگان‌ها وارد قاهره شود.

این رسانه وابسته به حزب‌الله به نقل از منابع خود تاکید کرد با توجه به فشار آمریکا بر اسرائیل و تلاش‌های دیپلماتیک منطقه‌ای، این توافق می‌تواند طی هفته آینده اجرایی شود.

الاخبار نوشت مصر و قطر از حماس خواسته‌اند در ازای «تعهد شفاهی آمریکا برای پایان دادن به جنگ و تضمین خودداری در زمینه از سرگیری آن»، حملاتش را به خاک اسرائیل پایان دهد.

تشدید درگیری‌ها میان حزب‌الله و اسرائیل

رسانه لبنانی الاخبار در گزارش خود یادآور شد احزاب عربی مرتبط با مذاکرات جاری در مورد غزه، به نقل از مقام‌های اسرائیلی گفته‌اند حزب‌الله به شدت بر جبهه شمالی فشار می‌آورد و اسرائیل نمی‌تواند این فشارها را تحمل کند.

به گفته این احزاب، درخواست‌های زیادی از سوی ارتش و مقام‌های سیاسی اسرائیل در زمینه ضرورت انجام اقدامات بازدارنده بزرگ علیه حزب‌الله و دولت لبنان وجود دارد.

ظهر روز سه‌شنبه رسانه‌های لبنانی از حمله هوایی اسرائیل به خودرویی در منطقه بقاع غربی خبر دادند.

بر اساس گزارش‌ها، در این حمله که در ۱۸ کیلومتری مرز اسرائیل و لبنان انجام گرفت، دو نفر زخمی شدند.

تشدید درگیری‌های مستقیم در مرز لبنان و اسرائیل وارد سومین روز متوالی شده است.

حزب‌الله روز دوشنبه ۱۴ خرداد، اعلام کرد که یک اسکادران از پهپادهای خود را به سمت مقر تشکیلات ارتش اسرائیل در شمال این کشور پرتاب کرده و هم‌زمان ده‌ها موشک کاتیوشا به بلندی‌های جولان شلیک کرده است.

وزارت امور خارجه اسرائیل نیز با انتشار ویدیویی در شبکه اجتماعی ایکس، صحنه‌هایی از آتش‌سوزی‌های گسترده در شمال این کشور را نشان داد و عامل این آتش‌سوزی‌ها را راکت‌های پرتاب‌شده از سوی حزب‌الله لبنان خواند.

یک روز پس از حمله حماس در هفت اکتبر سال گذشته، حزب‌الله لبنان حملاتی را به اسرائیل آغاز کرد که با پاسخ‌هایی از سوی ارتش اسرائیل مواجه شد.

این درگیری‌ها با حمله‌ها و بمباران‌های متناوب از دو سو، تاکنون ادامه داشته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها