اسلوونی هم کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۵

پارلمان اسلوونی، روز سه‌شنبه ۱۵ خرداد، با اکثریت آرا به‌طور رسمی کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت.

دولت اسلوونی، هفته گذشته تصمیم گرفت که فلسطین را به‌عنوان کشوری مستقل به رسمیت بشناسد و لایحه‌ای را در همین زمینه به پارلمان فرستاد. بزرگ‌ترین حزب مخالف اسلوونی خواستار برگزاری همه‌پرسی در این مورد بود، اما اکثریت هم‌سو با دولت در پارلمان این خواسته را رد کرد.

رابرت گلوب، نخست‌وزیر اسلوونی، روز سه‌شنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک کشور مستقل، مایه امیدواری مردم فلسطین در کرانه باختری و غزه می‌شود.»

به این ترتیب، پس از اسپانیا، ایرلند و نروژ، اکنون اسلوونی چهارمین کشور اروپایی است که در دو هفته اخیر موجودیت کشور مستقل فلسطین را به رسمیت می‌شناسد.

از ۲۷ عضو اتحادیه اروپا، سوئد، قبرس، مجارستان، جمهوری چک، لهستان، اسلواکی، رومانی و بلغارستان قبلا کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخته بودند و مالت نیز اعلام کرده که به‌زودی به این کشورها می‌پیوندد.

اقدام اخیر چهار کشور اروپایی در به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین در بحبوحه جنگ غزه، اگر چه واکنش خشمگینانه اسرائیل را به همراه داشته، در عین حال نشان‌دهنده افزایش فشارهای بین‌المللی بر دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، برای آتش‌بس و دادن اجازه کمک‌رسانی به غیرنظامیان در نوار غزه است.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، در مصاحبه‌ای با نشریه تایم که روز سه‌شنبه ۱۵ خرداد منتشر شد، در یکی از تندترین انتقادهای خود از بنیامین نتانیاهو گفت که «تمامی شواهد موجود» مردم را به این نتیجه رسانده است که ممکن است بنیامین نتانیاهو با انگیزه‌های سیاسی در پی طولانی کردن جنگ در غزه است.

ماکرون از نتانیاهو خواست به جنگ پایان دهد

از سوی دیگر، امانوئل ماکرون، رییس‌جمهوری فرانسه روز سه‌شنبه در گفتگویی تلفنی با بنیامین نتانیاهو خواستار پایان جنگ در غزه شد.

کاخ الیزه با انتشار بیانیه‌ ای اعلام کرد ماکرون در این گفتگو از طرح آتش‌بس جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده،حمایت کرد و از حماس نیز خواست تا این توافق را بپذیرد.

امانوئل ماکرون در این گفتگو بار دیگر تاکید کرد همه گروگان‌ها از جمله دو شهروند فرانسوی باید بالاخره به آغوش خانواده‌هایشان بازگردانده شوند، مصیبت فلسطینیان در غزه باید پایان یابد و ارسال گسترده کمک های بشردوستانه باید بدون موانع بیشتر، از همه مسیرهای ممکن، از جمله زمینی، صورت پذیرد.

رییس‌جمهوری فرانسه همچنین تاکید کرد که این توافق باید چشم‌انداز معتبری را برای اجرای راه حل دو کشوری باز کند، تنها راه حلی که می‌تواند تضمین‌های امنیتی لازم را برای اسرائیل فراهم کند و به خواسته‌های مشروع فلسطینیان پاسخ دهد.

ماکرون در گفتگوی تلفنی با نتانیاهو بار دیگر اعلام کرد غزه باید بخشی جدایی‌ناپذیر از یک کشور فلسطینی آینده باشد و تشکیلات خودگردان فلسطینی اصلاح شده و تقویت شده، با کمک جامعه بین المللی، باید حکومت آن را تضمین کند.

رییس‌جمهوری فرانسه همچنین با توجه به خطرات تشدید تنش در منطقه، نگرانی خود را از افزایش تنش در مرز با لبنان ابراز کرد و خواستار حداکثر خویشتن‌داری و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل از سوی همه طرف‌ها شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها