اسماعیل هنیه در محل اقامتش در تهران کشته شد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۰

اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس، بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ در محل اقامتش در تهران هدف حمله قرار گرفت و همراه یکی از محافظانش کشته شد. رهبر جمهوری اسلامی در پیامی گفت اسرائیل با کشتن اسماعیل هنیه «زمینه مجازات سختی را برای خود» فراهم کرد.

علی خامنه‌ای گفت جمهوری اسلامی «خونخواهی هنیه» را که در حریم ایران کشته شده است، «وظیفه خود می‌داند».

او، هنیه را «مهمانی عزیز» خواند که در «خانه» جمهوری اسلامی کشته شد و داغ‌دارش کرد.

مسعود پزشکیان در واکنش به کشته شدن هنیه گفت که ایران با دفاع از تمامیت ارضی خود، اسرائیل را از «اقدام بزدلانه»‌اش پشیمان خواهد کرد.

رییس جدید قوه مجریه جمهوری اسلامی گفت: «دیروز دست فاتحِ او را بالا بردم و امروز باید روی شانه‌هایم او را تشییع کنم.»

اشاره‌ای به حضور هنیه در مراسم تحلیف پزشکیان در مجلس شورای اسلامی در روز سه‌شنبه ۹ مرداد.

پزشکیان در ادامه تاکید کرد با کشته شدن هنیه، پیوند جمهوری اسلامی و فلسطین مستحکم‌تر از قبل خواهد شد.

خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران، جزییاتی از کشته شدن هنیه ارائه و اعلام کرد این اتفاق حدود ساعت دو نیمه‌شب به وقت ایران رخ داده است.

هنیه در یکی از «اقامتگاه‌های ویژه جانبازان در شمال تهران» مستقر بوده است.

به گفته فارس، او با «اصابت پرتابه‌ای از هوا» کشته شد.

پیش از این روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد علت و ابعاد حمله به هنیه و کشته شدن او در حال بررسی است و نتایج متعاقبا اعلام خواهد شد.

در اولین دقایق پس از انتشار خبر کشته شدن هنیه، العربیه به نقل از یک منبع آگاه خبر داد که او با شلیک مستقیم یک موشک به بدنش کشته شد.

حماس در بیانیه‌ای که صابرین‌نیوز منتشر کرد، اعلام کرد «رهبر سیاسی جنبش حماس در اثر حمله هوایی اسرائیل» کشته شده است.

موسی ابومرزوق، عضو شاخه سیاسی حماس گفت که «ترور هنیه اقدامی بزدلانه بود» که بی‌پاسخ نخواهد ماند.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، روز چهارشنبه در مورد حمله منجر به کشته شدن اسماعیل هنیه گفت که درباره این اتفاق، اطلاعات بیشتری برای ارائه ندارد.

آستین هم‌زمان اعلام کرد فکر نمی‌کند یک جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه بدیهی و اجتناب‌ناپذیر باشد: «ایالات متحده در تلاش است تا تنش‌های فزاینده منطقه را کاهش دهد.»

او در جریان بازدید از فیلیپین به خبرنگاران گفت: «همیشه فضا و فرصت‌هایی برای دیپلماسی وجود دارد. فکر نمی‌کنم جنگ اجتناب‌ناپذیر باشد.»

هنیه روز سه‌شنبه و پیش از مراسم تحلیف مسعود پزشکیان در مجلس شورای اسلامی با مسعود پزشکیان در تهران دیدار کرد. او در مراسم تحلیف هم حاضر بود و در واکنش به صحبت‌های ضد اسرائیلی پزشکیان، به تشویق او پرداخت.

هنیه در دیدار با پزشکیان، او را در جریان آخرین تحولات سیاسی و میدانی جنگ غزه قرار داد و از مواضع جمهوری اسلامی در حمایت از مردم فلسطین قدردانی کرد.

هنوز هیچ مقام اسرائیلی جز آمیهای الیاهو، وزیر میراث فرهنگی اسرائیل، در مورد کشته‌ شدن هنیه اظهار نظر نکرده‌ است.

الیاهو در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «کشته شدن هنیه، اندکی جهان را به جای بهتری تبدیل می‌کند.»

بر اساس خبرهای منتشر شده، بینامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعضای کابینه خود را از اظهار نظر درباره کشته شدن هنیه، نهی کرده است.

اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، هفته پیش گفت که «متلاشی کردن شبکه نفوذ موساد، نقطه عطف عملکرد وزارت اطلاعات» در دولت ابراهیم رئیسی بوده است.

خطیب گفت: «شبکه، دسترسی و توانمندی‌های شبکه نفوذ موساد که شخصیت‌های علمی ما را ترور می‌کرد یا در مراکز حیاتی خرابکاری می‌کرد، از بین رفت.»

هنیه و سفرهایش به ایران

رییس دفتر سیاسی گروه حماس که در قطر سکونت داشت، پیش از این و در روز سه‌شنبه هفتم فروردین نیز برای دیدار با مقام‌های جمهوری اسلامی به تهران رفته بود. این دومین سفر هنیه به ایران از زمان آغاز جنگ غزه بود و او در سومین سفر رسمی به تهران از آغاز جنگ در غزه به دنبال حمله حماس به اسرائیل در روز هفتم اکتبر، کشته شد.

هنیه در آن سفر نیز با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی دیدار کرد. خامنه‌ای در این دیدار گفت: «جمهوری اسلامی در موضوع حمایت از قضیه فلسطین و مردم مظلوم و مقاوم غزه هیچ تردیدی به خود راه نخواهد داد.»

رسانه‌های دولتی در ایران نوشتند هنیه گزارش جنگ حماس و اسرائیل را به خامنه‌ای داده است.

حمله روز هفتم اکتبر حماس به اسرائیل که منجر به یک جنگ بزرگ میان اسرائیل و حماس شد، بی‌شک به برنامه‌ریزی دقیق و تایید بالاترین سطوح رهبری حماس، چه در غزه و چه در دوحه، محل استقرار رهبری سیاسی حماس نیاز داشت.

بر اساس گزارش‌ها، سران حماس از جمله هنیه احتمالا برای این حمله با متحدان منطقه‌‌ای خود، جمهوری اسلامی و گروه لبنانی حزب‌‌الله هماهنگ بودند.

با بالا گرفتن تنش‌ها میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان، ارتش اسرائیل روز سه‌شنبه فواد شکر، «عالی‌ترین فرمانده نظامی حزب‌الله و رییس واحد استراتژیک این گروه» را نیز در حمله به بیروت کشت.

به گفته ارتش اسرائیل، فواد شکر دست راست و مشاور حسن نصرالله، در برنامه‌ریزی و هدایت عملیات‌های جنگی علیه این کشور دست داشت.

بر اساس گزارش ارتش اسرائیل، فواد شکر به عنوان رییس واحد استراتژیک حزب‌الله، مسئولیت اکثر سلاح‌های پیشرفته حزب‌الله از جمله موشک‌ها، راکت‌های دوربرد و پهپادهای این گروه را بر عهده داشت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
سیاست با مراد ویسی
خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی

شنیداری

پادکست‌ها